UA / RU
Підтримати ZN.ua

Другий пакет антиросійських санкцій буде більш "драконівським" - Держдепартамент

Через жорстокість запланованих в другому пакеті санкцій, приймати його слід обережно.

Другий санкційний пакет Сполучених Штатів проти Росії у зв'язку з отруєнням Скрипалів у Великобританії поки що не прийнятий, однак він буде більш "драконівським", ніж попередній, заявив помічник державного секретаря США з міжнародної безпеки Крістофер Форд, передає РБК-Україна з посиланням на виступ Форда Heritage Foundation.

Він додав, що зараз відбувається активна розробка другого пакету санкцій проти РФ.

"У нас немає відповіді про набір (другого пакету санкцій, - ред.). Над цим зараз активно працюють. Це складне питання. Другий етап буде більш драконівським", - заявив Форд.

Форд зазначив, що через жорстокість запланованих в другому пакеті санкцій, приймати його слід обережно.

Як повідомлялося до санкційного списку анонсованих раніше обмежувальних заходів США проти Росії потрапили три фізичних і дев'ять юридичних осіб. Раніше у США розпочали розгляд другого пакету санкцій проти Росії через анексію Криму й агресію в Донбасі.

20 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення режиму санкцій проти Росії. До санкційного списку потрапили 33 фізичні та юридичні особи. Указ передбачає блокування власності й активів і заборону на будь-які фінансові операції з особами, пов'язаними з російською владою у відповідності до положень CAATSA.

"Акт про протидію супротивникам Америки шляхом санкцій" був підписаний Трампом 2 серпня 2017 року, він передбачає посилення санкцій щодо Росії, Ірану та КНДР. У ньому, зокрема, йдеться про агресію РФ в Україні та Сирії, а також російське втручання у вибори президента США в 2016 році.