UA / RU
Підтримати ZN.ua

Другий пацієнт віком понад 100 років поборов COVID-19

Перший випадок одужання зафіксовано в Італії, другий – у Нідерландах.

У Нідерландах жінка віком 101 рік поборола коронавірус COVID-19, повідомляє агенція Reuters.

Ім'я пацієнтки не розголошується. Півтора тижні тому її ушпиталили до лікарні Ейсселанд поблизу Роттердама. У жінки були проблеми з диханням, тест на коронавірус виявився позитивним.

Пацієнтку лікували в ізольованому боксі лікарні, вона вже зміцніла настільки, щоб залишити медзаклад. Деякий час після виписки жінка проведе в будинку престарілих, де вона відновлюватиметься після хвороби. Потім видужала повернеться додому, 101-річна жінка живе самостійно.

Лікарі називають одужання пацієнтки з групи ризику "іскрою надії": "Чудово бачити, як вона виконує рекомендації лікарів, кашляє в лікоть і навіть каже мені, щоб я трималася на належній відстані", - каже пульмонолог Суніл Рамлал.

Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, Європа наближається до піку епідемії коронавірусу. Фахівці відзначають ознаки стабілізації ситуації в Італії, найбільш інфікованому регіоні Європи. Там зафіксовано найменшу кількість випадків зараження упродовж останніх двох тижнів.

Найбільшими центрами епідемії коронавірусу залишаються США, Італія й Іспанія. Станом на ранок 1 квітня в усьому світі зафіксовано понад 860 тисяч випадків захворювання на COVID-19, з них 42 345 летальних, 178 359 людей одужали.

Раніше вчені університету Міннесоти за допомогою рентгенівської кристалографії пояснили високу заразність коронавіруса.