UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дональду Трампу радники пропонують створити альтернативну ВООЗ організацію - Politico

У США серйозно задумалися про зупинення фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Деякі співробітники Білого Дому, в тому числі, що входять у Раду національної безпеки США, пропонують Дональду Трампу створити альтернативну організацію Всесвітньої організації охорони здоров'я, повідомляє Politico.

Альтернативну організацію пропонують створити на базі UNAIDS (ЮНЕЙДС - ред.) – об'єднаної програми ООН з ВІЛ та СНІД. Цю організацію створили в середині 1990-х на хвилі невдоволення тим, як ВООЗ вирішує проблему зі СНІДом.

Крім того, адміністрація США вже складає лист на випадок, якщо Трамп оголосить про припинення фінансування ВООЗ.

У листі йдеться про припинення фінансування ВООЗ і пов'язаної з нею Панамериканської організації охорони здоров'я. Держдепу і агентству з міжнародного розвитку адміністрація пропонує направити ці гроші в альтернативні організації.

У свою чергу, сам Трамп озвучив список скарг про те, що ВООЗ нібито знаходиться в дуже близьких відносинах з Пекіном, незважаючи на те, що США є головним донором.

Раніше, Трамп вже допускав припинення взносів в бюджет ВООЗ. "Ми вивчимо, досліджуємо, розглянемо припинення фінансування", - заявив Дональд Трамп.

Нагадаємо, за минулу добу в США був зафіксований найвищий добовий рівень смертності від коронавірусу з початку пандемії - понад 2 тис жертв. Сполучені Штати залишаються країною з найвищими показниками захворюваності у світі.