UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Чи дохера грошей Путіна знайшли?": Олігарх з кремлівського списку по-хамськи прокоментував обшуки ФБР

І продовжує заперечувати свою причетність до втручання в американські вибори.

Російський олігарх з "кремлівського списку" Олєг Дєріпаска передбачувано відреагував на обшуки в його будинках у Вашингтоні та Нью-Йорку, які провели агенти ФБР.

Олігарх з орбіти Путіна пов'язав це "зі справою про втручання в американські вибори".  

"Не перестаю дивуватися якийсь позамежній тупості частини американського істеблішменту... Хочеться запитати: чи дохера грошей Путіна знайшли вчора в цих занедбаних будинках? Чи вдалося підкріпитися кислим джемом з комор і парою пляшок горілки, *** [вкрадених] в кращих традиціях більшовицьких швондерів під час обшуку", - написав Дєріпаска в Telegram.

Олігарх передбачувано вважає, що влада США продовжує завзятістю розкручувати байку про нібито колосальної ролі росіян у виборах президента США у 2016-му році".

Днем раніше агенти ФБР провели обшуки в будинках олігарха в Нью-Йорку і Вашингтоні. Слідство ведуть на підставі двох судових ордерів, пов'язаних з американськими санкціями.

Читайте також: Сенат розкрив подробиці агресивної атаки Росії на вибори президента США

Дєріпасці як і раніше закритий в'їзд в США, його активи в країні заморожено, а американським громадянам заборонено вести з ним бізнес.

6 квітня 2018 року США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопосадовців , а також 12 державних і приватних компаній.

До санкційного списку потрапили бізнесмени Олєг Дєріпаска, Ігорь Ротенберг, Кірілл Шамалов, Віктор Вєксєльберг, Владімір Богданов, Андрєй Скоч, сенатор Сулейман Кєрімов, а також міністр внутрішніх справ Владімір Колокольцев, голова Росгвардії Віктор Золотов, голова Роскомнагляду Алєксандр Жаров, голова ВТБ Андрєй Костін, голова "Газпрому" Алєксєй Міллер, секретар Ради безпеки РФ Ніколай Патрушев та інші.