UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Добраніч, малайзійський три-сім-нуль" - останні слова зі зниклого лайнера Malaysia Airlines

Компетентні органи зараз проводять розслідування, щоб встановити, хто сказав ці слова. Пошуки зниклого літака тривають.

Останній контакт між авіадиспетчером та екіпажем зниклого авіалайнера Malaysia Airlines (рейс MH370) мав місце о 1:19 ночі. Останніми словами, переданими з літака, стало повідомлення: "Доброї ночі, малайзійський три-сім-нуль".

Про це йдеться в оприлюдненій офіційній заяві міністерства транспорту Малайзії у вівторок, 1 квітня.

Як наголошується у повідомленні, компетентні органи зараз проводять розслідування, щоб встановити, ким було вимовлено ці слова: командиром корабля чи другим пілотом. Крім того, міністр транспорту Малайзії вказав слідчій групі на необхідність оприлюднення повного розшифрування сеансів зв'язку з авіалайнером, яке було б доступне найближчим родичам членів екіпажу і пасажирів літака.

Раніше повідомляли, що останніми словами, які було передано з борту зниклого авіалайнера, були "Гаразд, добраніч". За заявами представників "Малазійських авіаліній", результати попереднього розслідування свідчили, що цю фразу вимовив другий пілот Фарік Абдул Хамід.

Зв'язок з літаком, на борту якого перебували 227 пасажирів і 12 членів екіпажу, було втрачено о 02:40 за місцевим часом суботи, 8 березня, коли він летів над Південно-Китайським морем. "Боїнг-777" здійснював рейс за маршрутом Куала-Лумпур-Пекін. Серед пасажирів лайнера знаходилися громадяни 14 країн, у тому числі двоє громадян України. У пошуковій операції задіяні бригади з Австралії, Китаю, Таїланду, Індонезії, Сінгапуру, В'єтнаму, США, Індії та Японії. !zn