UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Європи морем прибули понад 180 тисяч біженців

Переважна більшість мігрантів перебралися в Грецію.

З початку 2016 року в Європу прибули морем понад 180 тисяч мігрантів і біженців. Про це повідомляється на сайті Міжнародної організації з міграції.

Більшість мігрантів – 154,2 тис. осіб – прибули до Греції. В Італії перебралися майже 25 тисяч, а в Іспанії – трохи більше 1 тисячі чоловік.

За цей період 1232 біженця вважаються загиблими або зниклими без вісті. Найбільше загиблих зафіксовано між Лівією і Італією – 851. На шляху до Греції загинули 376 осіб, ще п'ятеро померли по дорозі до Іспанії.

Напередодні повідомлялося, що витрати ЄС, пов'язані з прийомом мігрантів та біженців, вже досягли 10 млрд євро і продовжують зростати.

Читайте також: Голова МЗС Польщі боїться "біженців" з Донбасу

18 березня ЄС та Туреччина прийшли до угоди по біженцям. З 20 березня, всіх нелегальних мігрантів, які прибудуть в Грецію, почнуть висилати назад через Егейське море на турецьку територію.

У п'ятницю, 1 квітня, Amnesty International заявила: ЄС, можливо, зробив "фатальну помилку", уклавши з Анкарою міграційну угоду. Експерти Amnesty International зафіксували масові факти примусового повернення Анкарою сирійських біженців в розорені війною райони Сирії, про це йдеться у звіті правозахисної організації.