UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Японії наближається тайфун: оголошено евакуацію жителів

Через тайфун "Ман'ї", що досяг узбережжя країни, влада Японії ухвалила рішення оголосити про евакуацію жителів. Влада побоюється, що проливні дощі можуть викликати сильні зсуви та підтоплення.

Близько 500 тисяч домогосподарств у 20 префектурах Японії отримали рекомендації або обов'язкові вказівки про евакуацію через тайфун "Ман'ї", що досяг узбережжя країни. Про це 16 вересня повідомляє NHK.

Тайфун дістався до берегів центральної частини Японії вранці у понеділок. За кілька годин у прилеглих регіонах країни випало більше 500 міліметрів опадів. Швидкість вітру в епіцентрі тайфуну сягає 25 метрів на секунду.

У префектурах Сіга, Фукуї і Кіото було оголошено максимальний рівень тривоги. Такий рівень присвоюється у випадку, коли стихійне явище несе безпосередню загрозу для життя населення.

Влада побоюється, що проливні дощі можуть викликати сильні зсуви і підтоплення. Було скасовано близько 500 внутрішніх рейсів, також частково було порушено графік руху потягів. Понад 80 тисяч домогосподарств у центральній і західній частинах країни залишилися без світла.

Підтверджених даних про жертв стихії поки не надходило. Наразі три людини вважаються зниклими безвісти, ще 29 отримали травми.

В даний час "Ман'ї" продовжує рух на північний схід Японії зі швидкістю 45 кілометрів на годину. Очікується, що тайфун залишить територію країни до вечора понеділка. !zn

Читайте також:

На "Фукусімі" не вдається ліквідувати витік радіоактивної води

Дощі підтопили кілька сотень будинків під Одесою, понад 100 осіб евакуйовано

Злива перетворила вулиці Житомира на річки

Бабине літо в Україну прийде у середині вересня