UA / RU
Підтримати ZN.ua

До України повернулись ще п'ятеро викрадених росіянами дітей

Маленькі українці вже зустрілися зі своїми батьками.

Ще п'ятьох дітей, яких росіяни незаконно вивезли з Херсонщини та Донецька, повернули до України. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

«Діти вдома! Ці слова зігрівають моє батьківське серце. Я радий, що ще чотири дитини Херсонщини з батьками нарешті на підконтрольній Україні території. А разом з ними і хлопчик з Донецька», – йдеться у повідомленні. 

Зараз діти разом із родинами перебувають в Києві. З ними працюють медики та психологи.

Загалом, за словами Прокудіна протягом 2023 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 156 дітей Херсонщини.

23 жовтня ще троє дітей, викрадених росіянами, повернулися до України

Читайте також: Із небезпечних районів Харківщини потрібно евакуювати ще 15 дітей

Раніше Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець спростував заяву міністра закордонних справ країни-агресора Сєргєя Лаврова в ООН про те, начебто РФ надала списки українських дітей, які перебувають в Росії. Насправді жодних відомостей про українських дітей ні з території РФ, ні з тимчасово окупованої території України Росія не надає ні напряму, ні через посередників, наголосив Лубінець.

В Росії офіційно заявили, що за час повномасштабного вторгнення до України викрали 700 тисяч українських дітей. Відповідні дані містяться у звіті про роботу за 2022 рік російської уповноваженої з прав дитини Марії Львовой-Бєловой.