UA / RU
Підтримати ZN.ua

До терористичних атак у Відні причетні джихадисти - SITE Intelligence Group

Виконавчий директор ресурсу, що відслідковує діяльність терористів в інтернеті, прокоментувала їхні дії.

У той час як у Відні розгортається терористична атака, виконавчий директор SITE Intelligence Group, ресурсу, що відслідковує діяльність терористів в інтернеті, Рита Кац прокоментувала і проаналізувала цей теракт в Twitter.

Зокрема, заявлено про причетність джихадистів до терористичних атак у Відні.

За даними сайту, джихадісти заявляють, що напад у Відні є "платою за участь Австрії в очолюваної США коаліції" із боротьби з ІГІЛ.

"Атака у Відні схожа з Парижем 2015 року: зловмисники активуються одночасно в різних місцях. Однак є і відмінності: після Парижа акаунти ІГІЛ миттєво заполонили соціальні мережі антифранцузька контентом. Але цього немає у випадку з Віднем", - написала Кац.

"Зараз з'являються повідомлення про окремі постріли в Хілтоні і захопленні заручників в сусідньому ресторані. Це все більше і більше схоже на терористичну атаку джихадистів, координовану декількома учасниками", - написала Кац.

"У мережі поширюється фото, нібито, винуватця атаки #Vienna. Підпис до зображення - це клятва перед лідером ІГІЛ Кураши, наступником убитого лідера Абу Бакра аль-Багдаді. Справжність зображення поки не підтверджена", - додала Рита Кац.

Читайте також: Тисячі людей вийшли на вулиці Парижа вшанувати пам'ять убитого ісламістом вчителя

Як уже повідомлялося, в столиці Австрії Відні сьогодні ввечері сталася стрілянина за участю кількох озброєних чоловіків.

За попередньою інформацією, у Відні було атаковано відразу кілька локацій у Внутрішньому Місті. Ресторани, синагога і єврейський центр. Австрійський телеканал ORF дав інформацію про те, що вистріли були чутні біля синагоги. Поліція австрійської столиці підтверджує цю інформацію. Один поліцейський отримав серйозні поранення в результаті нападу. Злочинцеві вдалося втекти, його розшукують. За відомостями голови єврейської громади міста постраждалих серед його прихожан немає.

Слідом з'явилася інформація про нові напади. Атаковані єврейський культурний центр і ресторани. Ймовірно, нападників було кілька. За непідтвердженою поки інформацією один учасник теракту себе підірвав. Повідомляється 7 загиблих. Другого підозрюваного розшукують поліцейські.

Жителі активно публікують в соцмережах відео перестрілки і захоплення озброєних чоловіків.