UA / RU
Підтримати ZN.ua

До РФ прибуде елітна військова делегація з КНДР — Reuters

Її очолить президент університету, який відвідував Кім Чен Ин.

З КНДР до РФ вирушила елітна військова делегація, яка проходитиме військовий вишкіл у Росії. Це перший подібний обмін між двома диктатурами після того, як їхні очільники підписали угоду про «стратегічне партнерство», повідомляє Reuters з посиланням на державні ЗМІ Північної Кореї.

Зазначається, що північнокорейську делегацію очолює президент Військового університету імені Кім Ір Сена Кім Гум Чхоль. Інших подробиць, включно з метою візиту та місцем конкретного перебування у Росії, ЗМІ Пхеньяна не повідомляють.

Reuters додає, що університет, названий на честь засновника КНДР, є полігоном для підготовки елітних військових офіцерів. Його відвідував нинішній очільник країни Кім Чен Ин після навчання у Швейцарії.

Читайте також: Відправка зброї в Україну залежатиме від рівня та змісту співпраці Росії та КНДР — президент Південної Кореї

Такий публічний розвиток військових зв’язків між РФ та КНДР викликає стурбованість посадовців у Сеулі та Вашингтоні, які вказують на докази поставок зброї Північною Кореєю до Росії, яку потім використовують проти України. Пхеньян та Москва  заперечують будь-який обмін зброєю, додає агентство.

Нагадаємо, у червні російський диктатор Владімір Путін здійснив візит до КНДР та підписав з Кім Чен Ином угоду про «стратегічне партнерство». Документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти когось з них. Глава Кремля назвав документ таким, що «ляже в основу відносин двох країн на довгострокову перспективу».

Раніше ЗМІ Південної Кореї повідомляли, що лідер країни Юн Сук Йоль на саміті НАТО у Вашингтоні поінформує Альянс про загрозу поглиблення оборонного співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Радник президента заявив, що Сеул хоче надіслати «рішучий сигнал».