UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Молдови прибули американські військові

Плануються спільні навчання.

35 американських військових на транспортному літаку C-17 прибули до аеропорту Кишинева для проведення спільних навчань Peace Shield у Молдові. Про це повідомило посольство США у Молдові на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Тридцять п’ять військовослужбовців зі складу гвардії Північної Кароліни та ВПС США в Європі у співпраці з міністерствами Республіки Молдова відпрацьовуватимуть тактики реагування, необхідні для забезпечення безпеки громадян Молдови у разі виникнення надзвичайних ситуацій», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на літаку було доставлено партію медичного обладнання, яке буде передано міністерству оборони республіки в якості допомоги.

Як повідомляло Financial Times, Молдова збільшить обмін розвідданими, проведе спільні військові навчання і буде включена до спільних закупівель озброєнь Європейського Союзу.

Нагадаємо, що Молдова бореться з російською дезінформацією, яку поширює зокрема і штучний інтелект.  Кремль витратив минулого року приблизно 50 мільйонів доларів на підрив демократії в Молдові. Про те, як Росія дестабілізує ситуацію в Молдові читайте у статті Володимира Кравченка «Як Путін розхитує Молдову й чим це загрожує Україні».