UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Конгресу США внесли законопроект про притягнення Росії до відповідальності за "зловмисну діяльність"

Крім іншого, сенатори вимагають скласти доповідь про активи президента Росії Володимира Путіна і його найближчого оточення.

До Конгресу США внесено законопроект про введення санкцій відносно ряду чиновників з РФ через укладення політика Олексія Навального.

Шестеро сенаторів: демократи Кріс Кунс, Бен Кардін, Кріс Ван Холі, Дік Дурбін, а також республіканці Мітт Ромні, Марко Рубіо представили двопартійний законопроект про притягнення Російської Федерації до відповідальності за "зловмисну діяльність", повідомляють ЗМІ. Додамо, що ці американські сенатори вже висували даний законопроект у вересні 2020 року.

Законопроект пропонує адміністрації Джо Байдена визначити, нарушіал чи Москва закони, які забороняють застосування хім- і біозброї. Якщо буде встановлено факт порушення чиновниками міжнародного законодавства, проти них введуть санкції.

Згідно законопроектуу, Джо Байден повинен не пізніше, ніж через 90 днів після вступу в силу законопроекту, представити Конгресу доповідь з переліком тих, хто несе відповідальність за отруєння Навального. Відносно цих осіб пропонується ввести санкції відповідно до глобального "актом Магнітського".

Крім того, законодавці пропонують не пізніше 180 днів з дня прийняття цієї законопроекту держсекретареві США за погодженням з директором Національної розвідки представити Конгресу доповідь з докладним викладом обставин вбивства опозиційного російського політика Бориса Нємцова. Відносно винних також пропонується ввести санкції.

Читайте також: Навальний просить США ввести санкції проти 34 росіян

Прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков вважає, що вирок російському опозиціонеру Олексію Навальному, якого вчора відправили до в'язниці після того, як умовний термін змінили на реальний, не вплине на політичну ситуацію в країні.