UA / RU
Підтримати ZN.ua

Директорка Секретної служби США: Замах на Трампа — найбільший провал відомства за десятиліття

Кімберлі Чітл вже закликають піти у відставку. 

У Секретній службі США взяли на себе відповідальність за промах у роботі спецслужби під час замаху на республіканця та 45-го президента США Дональда Трампа. Директорка служби Кімберлі Чітл назвала це найбільшим оперативним провалом відомства за останнє десятиліття, інформує DW.

"Почесна місія Секретної служби полягає в тому, щоб захищати лідерів нашої країни. 13 липня ми зазнали невдачі. Як директорка Секретної служби Сполучених Штатів, я беру на себе повну відповідальність за будь-який промах у сфері безпеки", — заявила Чітл, додаючи, що Служба докладе усіх зусиль, аби такого більше не повторилося. 

Кілька членів комітету з питань нагляду та підзвітності Палати представників США вже закликали Чітл піти у відставку. Серед них є і республіканці, і демократи. 

Читайте також: Колишній лікар Трампа пояснив, чому політику довелося носити велику пов’язку на вусі після замаху

Нагадаємо, під час передвиборчого виступу республіканця та 45-го президента США Дональда Трампа у Батлері в Пенсильванії 14 липня на нього здійснили замах. Стрільцем виявився 20-річний Томас Метью Крукс, який, ймовірно, цілився у голову політика, але натомість прострелив йому вухо. Нападника одразу після стрілянини ліквідував снайпер Секретної служби. Щодо Трампа, то він зараз у нормі, а західні ЗМІ вже прогнозують, що цей інцидент може надати йому політичних бонусів та посилити позиції на виборах.