UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дипломати США і КНДР проводять зустріч у Швеції

Сьогодні до Вашингтона прибув відповідальний за переговори з США заступник міністра закордонних справ КНДР.

Високопоставлені дипломати зі Сполучених Штатів і Північної Кореї наразі ведуть переговори в Стокгольмі. Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на дипломатичне джерело.

"Вони зустрічаються на вихідних", - сказав джерело.

За даними джерела, до складу делегацій входять заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Чо Сон Гуй і спеціальний представник США щодо КНДР Стівен Бігун.

18 січня в Вашингтон прибув заступник голови ЦК Трудової партії Кореї Кім Ен Чхоль, який опікується питанням переговорів Північної Кореї і США. Він зустрінеться з державним секретарем США Майком Помпео. Очікується, що вони допрацюють дату і місце проведення другого саміту між президентом США Дональдом Трампом і північнокорейським диктатором Кім Чен Ином.

Раніше повідомлялося, що Трамп написав Кім Чен Ину лист, яке було доставлено в Пхеньян і вручено у вихідні дні.

12 червня 2018 року в Сінгапурі відбулася історична зустріч президента США Дональда Трампа та лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США беруть на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Тим не менш, санкції проти Кореї поки залишаються чинними.