UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дифтерію діагностовано у 50 мігрантів, які прибули до Великої Британії.

Тест на дифтерію у чоловіка, який помер у центрі для мігрантів Манстон, виявився позитивним.

Британські органи охорони здоров'я зареєстрували 50 випадків захворювання на дифтерію цього року серед нещодавно прибулих прохачів притулку, включаючи одного чоловіка, який помер після того, як захворів у переповненому центрі для мігрантів у Манстоні.

Читайте також: Центр прийому мігрантів на південному сході Англії більше схожий на в'язницю – АР

Агентство з охорони здоров'я Великобританії заявило у понеділок, що хворі, ймовірно, підхопили хворобу в країнах походження або під час поїздки до Великобританії. Він зазначив, що аналогічне зростання спостерігається і в інших країнах Європи.

Читайте також: Британія та Франція – на останній стадії угоди щодо боротьби з нелегальною міграцією

Спалах відбувається на тлі критики уряду щодо умов розміщення людей, які прибувають до Великобританії через Ла-Манш на невеликих човнах. Багатьох із них тримали кілька днів чи тижнів у Манстоні, покинутому аеропорту на південному сході Англії.В один із моментів минулого місяця понад 4000 осіб перебували в цьому центрі, розрахованому максимум на 1600 осіб.

Раніше цього місяця чоловік, який зупинився в Манстоні, захворів і пізніше помер у лікарні. Тест ПЛР на дифтерію виявився позитивним.

Цього року понад 40 000 людей прибули до Великобританії після небезпечної подорожі через Ла-Манш, порівняно з 28 000 за весь 2021 рік та 8 500 у 2020 році.

У спробі запобігти переправам уряд Великобританії оголосив про суперечливий план посадити людей, які прибувають на невеликих човнах, на рейс в один кінець в Руанду, щоб зламати бізнес-модель банд контрабандистів. Критики кажуть, що цей план аморальний та непрактичний. Він оскаржується в суді