UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дев'ять тіл знайшли у вантажівці на парковці в Техасі

Передбачається, що всі вони були нелегальними мігрантами.

Тіла 9 мігрантів були виявлені в неділю в причепі вантажівки, на півдні американського штату Техас, у місті Сан-Антоніо. Люди загинули від зневоднення і духоти, повідомляє Agence France Press.

За даними місцевої влади, всього в причепі були 39 мігрантів, у тому числі двоє дітей. 30 людей доставили в лікарню, стан деяких оцінюється як критичний.

Поліція приїхала на місце події після дзвінка з магазину, поруч з яким була припаркована вантажівка. За словами начальника поліції міста, один чоловік з вантажівки звернувся до співробітника магазину з проханням дати йому води, після чого той запідозрив щось недобре. Водія вантажівки заарештували.

Поліція назвала загиблих "жертвами жорстокої торгівлі людьми".

"Ми розглядаємо цей інцидент як злочин, пов'язаний з торгівлею людьми, - заявили в поліції.

Повідомляється, що мексиканські і американські чиновники працюють над тим, щоб ідентифікувати мертвих.

Уточнимо, містечко Сан-Антоніо знаходиться приблизно в 240 кілометрах на північ від кордону з Мексикою. З приходом до влади в США Дональда Трампа поліція посилила боротьбу з нелегальною міграцією. В одному лише Техасі, за даними правоохоронних органів США, минулого тижня заарештували 123 іноземці.

У липні в містечку Ларедо в фургоні були виявлені 72 латиноамериканця. У червні в причепі трактора на кордоні з Мексикою влада виявила 44 мігранти.

Трамп під час своєї передвиборної кампанії пообіцяв побудувати на кордоні з Мексикою стіну, щоб зупинити нелегальну міграцію. Її будівництво оцінили у 22 мільярди доларів. У квітні цього року Трамп погодився відкласти будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Як повідомлялося раніше, мігранти влаштували погром в таборі для біженців Моріа, розташованому на грецькому острові Лесбос. Близько 70 осіб, переважно з Пакистану і Бангладеш, кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю в розташовані на території табору споруди і палили ковдри.