UA / RU
Підтримати ZN.ua

Deutsche Bank не передав Мінфіну США звіт щодо Трампа — NYT

У квітні комітети Палати представників з розвідки та фінансів направили повістки цьому банку в рамках розслідування справи про фінанси Трампа.

Фахівці з боротьби з відмиванням грошей німецького банку Deutsche Bank звернули увагу на підозрілі транзакції, які проводилися за участю компаній президента США Дональда Трампа і його старшого радника і зятя Джареда Кушнера. Співробітники склали звіт про це, а керівництво банку повинно було направити його на розгляд Мінфіну США, однак цього не зробило. Про це повідомляє газета The New York Times з посиланням на колишніх працівників банку.

Мова йде про події 2016-2017 років. Деякі з підозрілих транзакцій були переказами туди і назад між компаніями Трампа і Кушнера, а також іноземними фірмами і приватними особами.

Керівники Deutsche Bank вирішили не повідомляти про це Мінфін США, можливо, заради збереження добрих відносин з крупним клієнтом: банк надав Трампу кредит на суму понад 2 мільярди доларів, з яких той ще не повернув 300 мільйонів, пише NYT.

У березні генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс запросила у Deutsche Bank документи по позики, які були видані основній компанії Трампа The Trump Organization.

16 квітня Палата представників США відправила повістку у найбільші міжнародні банки з вимогою надати інформацію про угоди президента Дональда Трампа з російськими банками. При цьому повістки отримали Deutsche Bank, Citigroup, JPMorgan Chase, Bank of America, Morgan Stanley та Goldman Sachs Group.