UA / RU
Підтримати ZN.ua

Десятки загиблих у затопленому тунелі: Південну Корею сколихнули масштабні повені 

У неділю в центральній частині Південної Кореї витягнули ще п’ять тіл людей, які опинилися під затопленим через сильні дощі тунелем. Про збільшення кількості загиблих під час проливних дощів до 31 людини  звітує пожежна служба. Країну сколихнули сильні дощі,  ще п'ятьох людей знайшли в суботу в автобусі, який був затопленим у підземному переході в Чеонджу, після того, як рятувальники почали підводні пошукові операції вранці в неділю, передає Reuters.

Читайте також: Смерть 150 корейців у тисняві: поліція не виїхала на виклик після 10 дзвінків з проханням допомогти

Оскільки сильні дощі спричинили зсуви та повені по всій країні, евакуація охопила 7540 людей.  Втрати в результаті затопленого тунелю не були включені в попередні дані міністерства внутрішніх справ і безпеки, оскільки не було зрозуміло, скільки людей і автомобілів опинилося під водою.

Читайте також: Каліфорнія готується до нового урагану – відео стихії, що накрила південний штат

"Ми зосереджуємося на пошуковій операції, оскільки там, ймовірно, більше людей", - сказав журналістам керівник пожежної частини західного Чеонджу Сео Чон Іл.

В неділю на Корейському півострові знову очікується сильний дощ. Президент Юн Сук Йоль, який зараз перебуває у закордонній поїздці, наказав прем’єр-міністру Хан Дак Су мобілізувати всі наявні ресурси, щоб звести до мінімуму жертви.

Читайте також: Нестача води, внаслідок підриву Каховської ГЕС, торкнеться приблизно півмільйона жителів Запорізької області – Федоров