UA / RU
Підтримати ZN.ua

Десятки «вагнерівців» загинули, потрапивши в засідку на півночі Малі

Колону російських найманців та урядових військ розгромили повстанці-туареги.

На півночі Малі колона урядових військ та російських найманців із ПВК «Вагнер» потрапила в засідку і була розгромлена в бою з туарегами-сепаратистами. Про це повідомило опозиційне видання ASTRA.

У мережі публікуються фото та відео із убитими найманцями, а також з тими, хто потрапив у полон.

Сепаратисти опублікували у мережі кадри, на яких видно захоплене озброєння та техніка, а також десятки загиблих силовиків. Зважаючи на звуки, деяких поранених бойовики добили.

Розгром колони малійських військ підтвердив у розмові з AFP місцевий чиновник. Військові втратили вбитими не менше ніж 17 людей, заявив він виданню. Z-канали пишуть про близько 50 загиблих.

В битві загинув адміністратор каналу GREY ZONE, пов'язаного з ПВК «Вагнер». Є інформація, що в Малі загинув відомий командир Вагнера Антон Єлізаров (Лотос), який у ході вторгнення РФ в Україну керував наступом на Соледар і Бахмут.

Читайте також: США ввели санкції проти компаній, які допомагали ПВК «Вагнер» в Україні та Африці

ASTRA нагадує, що російські найманці присутні в Малі з 2021 року: у 2020 році владу в країні в черговий раз захопили військові, а через рік хунта запросила для забезпечення своєї безпеки ПВК «Вагнер».

Туареги претендують на північну частину країни, де намагаються створити незалежну державу Азавад.

Раніше повідомлялося, що з майже 20 тисяч найманців російської ПВК «Вагнер», які загинули під час штурмів українського міста Бахмут, понад 17 тисяч були завербованими ув'язненими.