UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держсекретар Джорджії заявив про перерахунок голосів у штаті

За попередніми даними, лідером там був Джо Байден.

У штаті Джорджія відбудеться перерахунок голосів після виборів президента США. Про це під час брифінгу повідомив держсекретар штату Бред Раффенспергер.

За даними Reuters, причиною перерахунку стане невеликий відрив між кандидатами. Раффенспергер заявив, що досі невідомо, яким буде результат виборів у цій місцевості. 

Раніше повідомлялося, що кандидат від демократів Джо Байден обігнав чинного президента Дональда Трампа в штаті Джорджія. Президент не може дозволити собі втратити 16 голосів Колегії вибірників на виборах в цьому традиційно республіканському штаті, якщо хоче зберегти надію на другу каденцію. Без Джорджії та Пенсільванії Трамп не зможе набрати 270 голосів Колегії вибірників, тому його шанси на переобрання будуть залежати від розвитку подій у двох штатах. На основі цього голосування будуть розподілені 16 голосів Колегії вибірників.

Читайте також: Секретна служба США посилила охорону Байдена на випадок його перемоги

У четвер Трамп закликав зупинити підрахунок голосів і не рахувати бюлетені, що надійшли поштою вже після закриття виборчих дільниць. У цьому році таких голосів рекордна кількість. Штаб Трампа зажадав перерахувати голоси у Вісконсині, де переміг Байден.

Вибори президента США, в Палату представників і Сенат - верхня і нижня палати Конгресу, відповідно - відбулися 3 листопада. Голоси досі обробляють. Детальніше за виборами в США стежте в нашій спецтемі.

ZN.UA також веде текстовий онлайн проміжних результатів виборів в США.