UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держсекретар США порівняв глобальну зміну клімату зі зброєю масового ураження

Керрі закликає світову спільноту вжити всіх необхідних заходів для боротьби з глобальною зміною клімату. Заперечувати цю тенденцію - все одно що називати Землю пласкою, емоційно підкреслив він.

Держсекретар США Джон Керрі закликає світову спільноту вжити всіх необхідних заходів для боротьби з глобальною зміною клімату.

"Ми всі разом повинні прийняти цей виклик. В деякому сенсі зміна клімату тепер можна вважати найбільшим зброєю масового ураження, а може бути і найстрашнішим такою зброєю", - заявив Міллер в ході виступу перед індонезійськими студентами в столиці Індонезії Джакарті.

При цьому він порівняв людей, які заперечують факт наявності кліматичної проблеми, з тими, хто досі вважає, що Земля плоска.

"Наука точна, і ті, хто відмовляється вірити в це (в наявності проблеми глобальної зміни клімату - ІФ), просто ховають голову в пісок. У нас немає часу вести розмову з тими, хто вважає Землю плоскою", - зазначив Керрі.

Держсекретар США звинуватив великі світові компанії у "небажанні змінювати свою позицію і витрачати гроші" з тим, щоб скоротити ризики для навколишнього середовища.

"У нас немає часу на те, щоб дозволити деяким групами, що переслідують свої корисливі інтереси, зірвати обговорення цієї проблеми", - підкреслив Керрі.

Раніше в лютому президенти США і Франції Барак Обама і Франсуа Олланд закликали міжнародне співтовариство підтримати зусилля по скороченню викидів газів, що викликають парниковий ефект. !zn

Читайте також:

2055 року на Землі може початися новий льодовиковий період

Вчені уточнили прогноз про глобальне потепління - воно може виявитися в два рази сильніше

Вчені вважають, що причиною глобального потепління стали люди

На Китай припадає більше чверті всіх викидів вуглекислого газу