UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдума РФ поклала відповідальність за заворушення у Києві на західних політиків

Державна Дума закликає зарубіжні політичні кола, які, порушуючи норми міжнародного права, втручаються у внутрішні справи суверенної України, припинити сприяння подальшій ескалації конфлікту.

Державна дума Російської Федерації у середу, 22 січня ухвалила заяву щодо загострення ситуації в Україні. Документ, який закликає західних політиків не втручатися у внутрішні суверенні справи держави, підтримали 388 депутатів - всі фракції Держдуми за винятком ЛДПР, повідомляють на офіційному сайті Держдуми РФ.

"Відповідальність за загострення ситуації на Україні окрім представників екстремістської частини опозиції несуть і західні політики, які грубо втручаються у внутрішні справи суверенної України, виступають на мітингах, організованих опозицією. Державна Дума ще раз попереджає про неприпустимість зовнішнього тиску на Україну, нав'язування їй геополітичного вибору на користь асоціації з Європейським союзом", - йдеться зокрема, у документі.

"Державна Дума закликає зарубіжні політичні кола, які, порушуючи норми міжнародного права, втручаються у внутрішні справи суверенної України, припинити сприяння подальшій ескалації конфлікту", - також наголошується в заяві.

Російські депутати звернулися із закликом до опозиційних сил України увійти в конструктивний діалог з владою, відмовитися від насильства у будь-якій формі та негайно припинити силове протистояння.

Вони також висловили думку, що в Україні продовжуються несанкціоновані мітинги, захоплення і блокування адміністративних будівель, погроми, руйнування історичних монументів, включаючи пам'ятники героям, загиблим у Велику Вітчизняну війну, а органи правопорядку зазнають нападу організованих груп людей, що використовують холодну зброю і запальні суміші. "Ситуація в країні дестабілізована; з'явилися потерпілі як з боку протестувальників, так і серед співробітників правоохоронних сил. Викликає жаль, що все це провокується і використовується представниками опозиції, які цинічно називають себе прихильниками демократії", - йдеться у документі.

Окрім того, у заяві йдеться, що Держдума підтримує рішення керівництва Росії про надання Україні стабілізаційного кредиту і зниження ціни на газ "без політичних умов для підтримки братнього українського народу" і зі свого боку готова надати повну законодавчу підтримку розвитку всебічних відносин з Києвом.

"Державна Дума готова до суттєвої активізації взаємодії з Верховною Радою України, її різними фракціями, які виступають за розвиток російсько-українського партнерства", - йдеться в документі. !zn

Читайте також:

У МВС запевнили, що опозиція знала про підготовку сутички з силовиками

Азаров назвав протестувальників на Грушевського терористами

Послам іноземних держав не дали можливості поставити запитання українським чиновникам

Силовики відхрестилися від застосування вогнепальної зброї проти мітингувальників