UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдепартамент США ліквідував відділ контролю санкційної політики

Управління по санкційній політиці ліквідували після того, як вони не встигли до 1 жовтня ввести нові санкції проти Росії.

Державний департамент США ліквідував свій внутрішній відділ, який займався контролем за санкційною політикою, передає Foreign policy, посилаючись на свої джерела.

За інформацією видання, управління з санкційної політики ліквідували після того, як вони не встигли до 1 жовтня ввести нові санкції проти Росії, які були прийняті Конгресом США в серпні.

Як стало відомо виданню, державний секретар Рекс Тіллерсон ліквідував посаду координатора з питань політики в області санкцій, яку очолював дипломат високого рангу разом з п'ятьма співробітниками, пише видання.

Відтепер, координацією санкцій США в державному апараті і в інших урядових установах буде займатися тільки один чоловік - чиновник середньої ланки Девід Тесслер, який займає посаду заступника директора Управління і політичного планування США.

Раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон затвердив список російських компаній, пов'язаних з розвідкою і оборонним сектором, які потраплять під американські санкції.