UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдепартамент підтвердив загибель восьми громадян США у авіакатастрофі в Ефіопії

Передбачається, що всі загиблі американські громадяни були співробітниками ООН.

Щонайменше вісім громадян Сполучених Штатів Америки загинули у результаті падіння літака авіакомпанії Ethiopian Airlines 10 березня в Ефіопії, передає "Інтерфакс-Україна" із посиланням на офіційне повідомлення Державного департаменту США.

"Державний департамент США висловлює наші найглибші співчуття родинам та друзям загиблих у трагічній катастрофі рейсу ET302 авіакомпанії Ethiopian Airlines. Ми можемо підтвердити, що, щонайменше, вісім громадян США були серед жертв", - йдеться у повідомленні американського зовнішньополітичного відомства.

Передбачається, що всі загиблі американські громадяни були співробітниками ООН.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії зазнав катастрофи авіалайнеркомпанії Ethiopian Airlines. Boeing 737-800 MAX рейсу ET 302 вранці в неділю вилетів з аеропорту Боле в столиці Ефіопії Аддіс-Абеба до столиці Кенії Найробі. Через кілька хвилин після зльоту літак зник з радарів. О 8:44 за місцевим часом він впав за 62 км від Аддіс-Абеби, в районі міста Бішофту. Трекер Flightradar24 називає можливою причиною аварії неполадки, що виникли відразу після вильоту літака з аеропорту.

На борту літака перебували громадяни 33 держав - 149 пасажирів і восьмеро членів екіпажу. За попередньою інформацією, українців серед загиблих немає.