UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп США занепокоєний масштабом корупції на всіх рівнях влади в РФ

Представник Держдепу США зазначив, що корупція руйнує демократичні процеси.

Державний департамент США стурбований загальним рівнем корупції на всіх рівнях влади в Російській Федерації.

"Якщо говорити в загальному контексті, наші занепокоєння щодо корупції в російської влади добре відомі. Ми дійсно продовжуємо висловлювати занепокоєння з приводу корупції в Росії на всіх рівнях влади", - заявив заступник офіційного представника Держдепартаменту США Марк Тонер на брифінгу в четвер, 27 січня, у Вашингтоні.

За його словами, США продовжують закликати керівництво РФ підтримати зусилля, зокрема, громадянського суспільства, які спрямовані на забезпечення прозорості.

Також Тонер висловив стурбованість щодо корупції як глобального явища в багатьох країнах по всьому світу. Він зазначив, що вона має "руйнівний вплив на демократичні інституції і демократичні процеси".

Напередодні Білий дім підтримав заяву Мінфіну США щодо корумпованості президента РФ Володимира Путіна.

Раніше повідомлялося, що у Мінфіні США заявили про корумпованість Путіна. Це перші подібні обвинувачення, які прозвучали у Вашингтоні проти російського президента особисто. Інтерв'ю Жубіна увійшло в документальний фільм "Таємні багатства Путіна.

Коментуючи вихід стрічки на екрани, політичний оглядач Radio Free Europe Radio Liberty Браян Вітмор висловив переконання, що Захід повинен припинити вдавати повагу до режиму Путіна.