UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп США закликає до створення спецкомісії з розслідування подій в Україні

Зовнішньополітичне відомство США стурбоване розвитком ситуації на Україні.

Державний секретар США висловив стурбованість порушенням прав людини в Україні, а також тим, що там зникають і гинуть люди, і закликав український уряд заснувати спеціальну юридичну комісію для розслідування цих злочинів. Про це повідомила представник держдепу США Джен Псакі.

"Ми розраховуємо на мирне врегулювання політичної кризи в Україні, а також на те, що відповідальні понесуть покарання", - повідомила вона.

Псакі також підкреслила, що рішення про введення санкцій проти представників влади та лідерів опозиції на Україні ще не прийнято.

"Рішення ще не було прийнято. Консультації з Конгресом ще не означають, що рішення прийнято", - сказала представник держдепу.

Раніше повідомлялося, що американські конгресмени і адміністрація обговорюють питання про можливі фінансові санкції проти представників керівництва і лідерів опозиції України в разі продовження заворушень у країні.

Нагадаємо, Держдепартамент США скасував американські візи для громадян України, причетних до силового розгону Евромайдана в листопаді і грудні 2013 року. Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні. США рішуче засудили зростання насильства на вулицях Києва і заявили, що готові розглядати додаткові кроки у відповідь на насильство після того, як раніше вже були відкликані візи кільком людям.

Крім того, уряд Канади заявив про заборону на в'їзд в країну для українських чиновників у відповідь на сутички між протестувальниками та міліцією в Києві. "Ми ввели обмеження - з негайним вступом в силу - для в'їзду в Канаду ключових українських чиновників, які були відповідальні за придушення і замовчування протестних голосів", - заявив міністр громадянства та імміграції Канади Кріс Александер. !zn