UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати Європарламенту закликали запровадити персональні санкції проти Путіна

На сьогодні у списку санкцій Путіна немає.

У Європарламенті група депутатів підписала звернення із закликом до країн ЄС запровадити персональні санкції проти президента Росії Владіміра Путіна та членів Ради безпеки за їхні дії проти України.

"Ми закликаємо до рішучої та негайної відповіді Європейського союзу та його держав-членів путінського режиму, запровадження додаткових санкцій та міжнародного засудження, у тому числі, застосування персональних санкцій проти Путіна та членів Ради національної безпеки Росії, які особисто підтримали рішення про визнання сепаратистських регіонів України та розміщення так званих "миротворців", - переконані європейські політики.

За їхньою заявою, країни ЄС мають взяти на себе додаткові зобов'язання, щоб допомогти українській владі захистити суверенітет України і надалі європеїзувати Україну.

Також вони закликали бойкотувати фінал Ліги чемпіонів УЄФА-2022, що пройде навесні цього року у Санкт-Петербурзі.

Заяву підписали провідні члени Європарламенту, такі як Пятрас Ауштрявічюс, Віола фон Крамон, Міхаель Галер, Ганна Фотига та багато інших.

Читайте також: «Агресія має високу ціну»: Британія запровадила санкції проти РФ

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу одностайно узгодили новий пакет санкцій проти Росії у зв'язку із визнанням нею сепаратистських регіонів на сході України та розміщенням там військ, заявив у вівторок міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан.

«27 держав-членів [ЄС] досягли угоди… Ми одноголосно погодили пакет санкцій [проти Росії]», — заявив Ле Дріан журналістам на спільній прес-конференції з головою зовнішньополітичного відомства ЄС Жозепом Боррелем.

Він додав, що: «У нашому резерві також є санкції, щоправда, на той випадок, якщо Росія колись вирішить піти далі».

Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної « Визнання ЛНР/ДНР»: перемога чи програш Путіна і що це означає для України?