UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депардьє отримав премію "Срібна калоша" в номінації "гастарбайтер року"

У номінації "Гастарбайтер року або кому на Русі жити добре" конкуренцію Жерару Депардьє склав екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден.

Радіостанція "Срібний дощ" присудила премію "Срібна калоша" за найбільш сумнівні досягнення року; серед лауреатів 17-ї премії - французький актор Жерар Депардьє, балерина Анастасія Волочкова і журналіст Дмитро Кисельов.

Премія присуджувалася за вісьмома номінаціями. У номінації "Чиновник року або крісло залишається з людиною" перемогу здобув колишній міністр оборони Анатолій Сердюков, на цю номінацію номінувався і колишній глава Росспоживнагляду РФ Геннадій Онищенко.

Французький актор Жерар Депардьє переміг у номінації "Гастарбайтер року або кому на Русі жити добре". У цій номінації його суперниками були екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден і американський актор Стівен Сігал.

Крім цього премії удостоїлася балерина Анастасія Волочкова в номінації "Інстаграм року" за її скандальні фото на тлі повені на Далекому Сході.

У номінації "Нетерпимість" за першість боролися депутат Держдуми Ірина Родніна за фотоколаж у своєму Твіттері, кореспондент газети "Комсомольская правда" Уляна Скойбеда за ксенофобські висловлювання у статті і журналіст Дмитро Кисельов за некоректні висловлювання про людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. Премію вирішили присудити всім учасникам цієї номінації.

Крім того, "Срібну калошу" було присуджено президенту США Бараку Обамі у номінації "Плагіат року". На думку журі, ідея передвиборчого ролика Обами була запозичена у прихильників російського президента Володимира Путіна. !zn

Читайте також:

Депардьє в Росії подарували дерев'яний будинок і запропонували посаду

МЗС назвав сюжети про Україну на російському ТБ далекими від журналістики

Єдина Росія зажадала відправити голову Росспоживнагляду Оніщенка на психіатричне обстеження