UA / RU
Підтримати ZN.ua

Демократ Піт Буттіджич вирішив знятися з президентських перегонів – CNN

Буттіджич згортає виборчу кампанію напередодні супервівторка, коли партія остаточно визначиться із кандидатом у президенти.

Представник партії Демократичний Піт Буттіджич, який переміг на кокусах в Айові, не продовжуватиме участь у президентських перегонах, повідомляє CNN з посиланням на помічників політика.

Офіційну заяву про зняття з перегонів колишній мер Саут-Бенда (штат Індіана) має намір зробити в рідному місті, передає CNBC. За словами одного з помічників Буттіджича, таке рішення він прийняв після перемоги Джо Байдена на праймеріз у Південній Кароліні.

Буттіджич згортає виборчу кампанію напередодні супервівторка. 3 березня праймеріз відбудуться відразу в 15 штатах, за їх результатами Демократична партія визначиться із кандидатом у президенти.

Буттіджич – наймолодший претендент у кандидати. Йому 38 років, він ветеран війни в Афганістані і відкритий гей. З 2012 по 2010 роки він був мером Саут-Бенда.

Нагадаємо, президентські вибори заплановані на 3 листопада 2020 року. На них може бути обраний 46-й президент США, якщо Дональд Трамп не переоберуть на другий термін.

На праймеріз у Південній Кароліні фаворитом став колишній віце-президент США Джо Байден, отримавши 50% підтримки. Друге місце зайняв сенатор Берні Сандерс (19,3%), третє –Том Стеєр (11%), четверте – Піт Буттіджич (8%).

Лідером за загальною кількістю перемог залишається представник лівого крила в партії Берні Сандерс. Він заручився підтримкою більшості в Неваді та Нью-Гемпширі.

Серед республіканців на праймеріз із великим відривом лідирує Трамп.