UA / RU
Підтримати ZN.ua

Деякі російські військові хочуть залишитися в Україні, бо вдома їх вже намагаються похоронити

Вони думають, що їх можуть або застрелити, або вигнати з рф.  

Деякі російські окупанти, які попали в полон в Україні, хочуть залишитися тут, поки в рф діє путінський режим. Під час конференції в Києві військовий 2-ї мотострілецької дивізії Андрій Чеботаревський розповів, що на нього в Росії прийшла похоронка.

"Нас у рф уже вважають мертвими. На нас приходять похоронки. Ми хочемо залишитися в Україні, допоки там діє путінський режим, бо боїмося туди повертатися, бо ми через президента Росії стали злочинцями. Через командування ми потрапили до чужої країни, і хочемо тут залишитися, не повертатися назад. Якщо нас обміняють, то нас розстріляють або ж не дозволять жити в Росії", - сказав він журналістам.

Ще один військовий Євген Смирнов розповів про те, як, вже попавши в полон, він побачив зі сторони те, що робить окупаційна армія в нашій країні. 

"Цивільні живуть у бункерах, російська армія взагалі нікого не щадить, розстрілює людей похилого віку. Я добровільно вирішив залишитися в Україні, поки діє путінський закон, нас або посадять, або розстріляють", - відповів він.

Читайте також: RMF24: У ФСБ знають, що війна закінчиться для Росії повною поразкою

Нагадаємо, Служба безпеки України записала відеозвернення російських військових, які потрапили у полон. Вони закликають своїх співвітчизників будь-якими силами уникнути відряджання на війну в Україні.