UA / RU
Підтримати ZN.ua

Деякі американські санкціх проти РФ можуть діяти й після війни в Україні – міністерка фінансів США

Джанет Єллен зазначила, що РФ навіть не пробувала вести переговори на прийнятних для України умовах.

Деякі санкції проти РФ, введені США, можуть залишитися в силі навіть після завершення війни в Україні. Про це заявила міністерка фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен в інтерв’ю The Wall Street Journal.

«Я припускаю, що в контексті якоїсь мирної угоди корекція санкцій можлива і може бути доречною… З огляду на те, що сталося, ми, ймовірно, відчули б, що певні санкції, мають залишитися в силі», — сказала Єллен.

При цьому вона зазначила, що насправді Росія не зробила жодних спроб, аби розпочати переговори з Україною на умовах, прийнятних для українців.

Читайте також: В РФ через санкції виник гострий дефіцит медичних препаратів — ГУР

Нагадаємо, російська влада продовжує засекречувати офіційну статистику з різних галузей економіки, яка б допомогла показати, як санкції вплинули на її рецесію та падіння промисловості.

Після митної та банківської статистики, даними щодо золотовалютних резервів, федерального бюджету та видобутку нафти гриф «таємно» наклали на відомості про споживання електроенергії. Це один із ключових показників, який сигналізує про стан справ у всій економіці.