UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дебати Трампа і Байдена 15 жовтня скасовано

В онлайн-форматі штаб Трампа дебати проводити відмовився.

Байден і Трамп зустрінуться на дебатах 22 жовтня в Теннессі. Батл, який повинен був відбутися 15 жовтня, скасований, йдеться в заяві Комісії з президентським дебатів (CPD).

В CPD відзначили, що 8 жовтня запропонували перенести дебати, які повинні були пройти в Майамі, штат Флорида, в віртуальний формат для безпеки здоров'я всіх їх учасників. Після цього штаби обох кандидатів висловилися з приводу цієї пропозиції.

«Природно, 15 жовтня дебатів не буде, і CPD зосередить увагу на підготовці до фінальних президентських дебатів, запланованих на 22 жовтня», - йдеться в заяві комісії.

22 жовтня Трамп і Байден зустрінуться в університеті Бельмонт в Нешвіллі, штат Теннессі. Модератором виступить Крістен Велкер з NBC News. Дебати будуть розбиті на шість 15-хвилинних сегментів, теми для яких будуть обрані заздалегідь і оголошені не менш, ніж за тиждень.

CPD запропонувала перенести дебати в онлайн-формат через зараження коронавірусів Дональда Трампа. Однак президент відмовився від цієї ініціативи, заявивши, що комісія пішла на такий крок, щоб допомогти Байдену. «Я не збираюся витрачати свій час на віртуальні дебати», - сказав Трамп.

Читайте також: Штаб Трампа запропонував перенести дебати з Байденом

Раніше The Economist писав, що коронавірус став найбільшою перешкодою для перемоги Трампа на виборах.

Ймовірно, Трамп перебільшує, коли говорить, що не тільки «пережив коронавірус, а й переміг його». Повернувшись в Білий дім з лікарні, Трамп виступив перед камерами і демонстративно зняв захисну маску. У подальших відеозверненнях він закликав американців не боятися хвороби.

Опоненти Трампа різко розкритикували його дії, критика посипалася навіть з боку консервативних амріканськіх ЗМІ. Більш 210 тисяч американців померли від пандемії, в серйозність якої Трамп не вірив з самого початку.

За п'ять днів до свого отримання позитивного тесту на коронавірус Трамп відвідав засідання в Білому домі, де більшість присутніх не надягали маски. Під час перших президентських дебатів, він насміхався над демократом Джо Байденом через те, що його опонент вірить в ефективність масок в стримуванні поширення хвороби.