UA / RU
Підтримати ZN.ua

Давайте сядемо за стіл перемовин та закінчимо цю бійку — Лукашенка

За словами диктатора, продовження війни нібито хочуть "високопоставлені люди американського походження".

Самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенка в інтервʼю російським пропагандистам закликав завершити війну в Україні шляхом мирних перемовин. Білоруський диктатор також заявив, що західні "високопоставлені люди" нібито хочуть продовження бойових дій, повідомляє агентство "Белта".

"Давайте сядемо за стіл переговорів і закінчимо цю бійку. Вона ні українському народу, ні росіянам, ні білорусам не потрібна. Вона потрібна їм. Я не можу навести ці факти, вони абсолютно закриті, де вони відкрито кажуть — високопоставлені люди. Дослівно: "Нехай б'ють один одного — українці, росіяни, нехай у цьому казані всі здохнуть", — заявив самопроголошений очільник Білорусі.

Лукашенка додав, що, на його думку, продовження війни хочуть "високопоставлені особи американського походження". 

Читайте також: До викрадення українських дітей причетний режим Лукашенка — Боррель

Заява білоруського диктатора пролунала в етері державного телебачення РФ та на фоні української операції у Курській області. Наразі українські захисники контролюють 1150 км² російської території та 82 населені пункти, повідомляв головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. 

Раніше Лукашенка заявляв, що українські дрони 9 серпня нібито перетнули повітряний простір Білорусі, через що він доручив посилити угруповання білоруських військ на гомельському і мозирському тактичних напрямках, що на кордоні з Україною. Проте моніторингова група "Беларускі Гаюн" спростувала його заяву та назвала її "звичайною маячнею". Там заявили, що у той день не зафіксували жодних дронів.