UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данія відкриває кордони, але не для всіх європейських країн

Данці придумали нову систему, завдяки якій список "відкритих" країн будуть оновлювати щотижня.

Наступної суботи, 27 червня, Данія відкриє свої кордони для туристів з усіх країн Європи, крім Швеції та Португалії. В країні розробляють "скандинавський механізм", що дозволяє подорожувати в регіони з низьким рівнем інфікування, повідомляє The Local.

"Я радий, що тепер ми можемо зробити значний крок у напрямі нормалізації і дати можливість данцям відправитися в інші країни Європи", - заявив міністр закордонних справ Данії Джеппе Кофод.

Повідомляється, що данське агентство SSI по інфекційним захворюванням розробило нову систему, яка буде оцінювати кожну країну в ЄС, Великобританії та Шенгенської зони як "відкриту", "карантинну" або "закриту", ґрунтуючись на своїй оцінці головним чином на кількість підтверджених випадків інфікованих коронавірусом за попередній тиждень.

Якщо в країні було зареєстровано менше 20 випадків на 100 тисяч чоловік за минулий тиждень, вона оцінюється як "відкрита", якщо підтверджено менше 30 випадків, вона оцінюється як "карантинна" країна, і якщо вона зареєструвала більше 30, то оцінюється як "закрита ".

Першу оцінку опублікують 25 червня, за два дні до набуття чинності нового прикордонного режиму, але Швеція і Португалія на даному етапі будуть вважатися карантинними.

Для українців Країни Європи залишаться закритими до 1 липня. Заборона на туристичні поїздки іноземців, який повинен був завершитися 15 червня, продовжено до 30 червня.

Читайте також: Запровадження мита на російське вугілля перенесли на 1 травня

Нагадаємо, що 15 червня Україна відновила авіасполучення з Албанією, США і Туреччиною. Ці країни готові приймати українців на своїй межі без будь-яких обмежень. Крім того, з 15 червня кордон відкрита з Великобританією і Німеччиною, але по прибуттю потрібно самоізолюватися на 14 днів.

13 червня Польща відкрили кордони, правда це зняття обмежень стосується тільки сусідніх країн ЄС, а не України.