UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов заявив, що Кадирова могли отруїти

Отруєнням могли займатися самі росіяни.

Погіршення стану здоров’я глави Чечні Рамзана Кадирова могло статися через отруєння, яке дало ускладнення на нирки.

Про це в етері національного телемарафону розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Читайте також: Кадиров намагається продемонструвати публічно лояльність до Путіна – британська розвідка

«Те, що у Кадирова проблеми зі станом здоров’я - це відома річ. Більше того, є таке припущення, що це було отруєння, причому неодноразове отруєння, яке дало певні ускладнення на систему нирок», - заявив Данілов.

За його словами, відео, яке 17 вересня з’явилося у Telegram-каналі Кадирова з його прогулянки в парку, може бути старим записом. Він додав, що на прибічника Путіна «полювали» самі росіяни.

«Те, що на Кадирова полювали, і полювали росіяни – відома боротьба угруповань, які є в Кремлі. Він, з урахуванням того впливу, який мав і продовжує поки що мати на процеси в Росії, опинився у такій ситуації. Як там буде в нього зі станом здоров'я, будемо дивитися. Я би не поспішав, тому що людина може перебувати в комі і тиждень, і місяць, і два, і значно більше», - зауважив секретар РНБО.

Данілов наголосив, що смерть Кадирова може вплинути на внутрішньополітичні процеси у Росії, оскільки призведе до послаблення одного з угрупувань у Кремлі, які воюють між собою. Він додав, російська влада зараз є слабкою, що довів похід на Москву уже загиблого очільника ПВК «Вагнер» Євгенія Прігожина.

Читайте також: WP: Привид Прігожина ще довго буде переслідувати Путіна

«Те, що стосується Кавказу, там можуть початися певні процеси, які кажуть про те, що взагалі влада на Росії є вкрай крихкою, що продемонстрував похід Прігожина. Ситуація в РФ крихка не тільки з питань наявності чи відсутності Кадирова, там дуже багато чинників, які зараз починають працювати», - підсумував Данілов.

Нагадаємо, минулого тижня у різних анонімних телеграм-каналах з'явилася інформація про погіршення здоров'я Рамзана Кадирова та можливу його госпіталізацію у лікарні в Москві.

Натомість в телеграм-каналі Кадирова з’явилось відео із закликом «усім, хто в інтернеті не може відрізнити правду від брехні, прогулятися на свіжому повітрі». Щоправда в мережі відразу почали обговорювати, що на відео Кадиров занадто тепло одягнутий.

Ще один пропагандистський Telegram-канал у неділю заявив, що з самого ранку на територію Центральної клінічної лікарні управління справами президента в Москві з'їжджалися презентабельні автомобілі з чеченськими номерами.

Врешті ввечері неділі, 17 вересня, літак Кадирова вилетів із Москви та попрямував на південь і вимкнув транспондер у Дагестані.

У понеділок у Кремлі відмовились коментувати стан здоров'я Кадирова.  Як заявив прессекретар президента Росії Дмітрій Пєсков, «це не є питанням адміністрації президента».

В Інституті вивчення війни зазначили, що тривале занепокоєння щодо здоров’я Кадирова в російському інформаційному просторі підкреслює залежність Путіна від нього через прагнення до «стабільності» у Чечні.