UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги — Міноборони

Глава Міноборони Данії обіцяє продовжувати підтримку України.

Данія виділяє ще 300 млн данських крон (близько 43 мільйони доларів США) до фонду для закупівлі зброї та обладнання для України. Про це повідомляє Міноборони Данії.

«Боротьба України за свободу - це також наша і Європи боротьба за свободу. Саме тому уряд разом з партіями у парламенті прийняв рішення про виділення Україні ще 300 млн данських крон. Уряд продовжить підтримку українців з боку Данії, як фінансову, так і військову та гуманітарну», - заявив міністр оборони країни Якоб Еллеманн-Єнсен.

Зазначається, що кошти виділять з бюджету Міністерства оборони та передадуть Міжнародному фонду для України, який очолює Велика Британія.

Читайте також: Данія почне відновлювати Миколаївську область вже у вересні

Україна отримала безпрецедентну фіндопомогу від союзників. Утім, ми маємо розуміти, що наших потреб вона все одно повністю не покриває, а обіцяні партнерами ресурси вичерпуються. Економіст Центру економічної стратегії Максим Самойлюк у тексті «Союзники на мільярди доларів» проаналізував, скільки вже отримала грошей Україна та скільки ще повинна отримати, аби наблизити перемогу.