UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цукерберг очолив список благодійників США, пожертвувавши майже мільярд

50 найбагатших американських бізнесменів за 2013 рік витратили на благодійність 7,7 млрд доларів. Найбільше пожертвував засновник Facebook.

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг і його дружина Прісцилла Чан стали найщедрішими американськими філантропами у 2013 році.

Згідно зі списком, що складений газетою The Chronicle і охоплює 50 найбільших благодійників країни, подружжя пожертвувало минулого року 18 млн акцій Facebook, сукупна вартість яких оцінюється у 970 млн доларів.

Всі американські бізнесмени з цього списку витратили на благодійність 7,7 млрд доларів.

На другому місці у списку виявився глава нафтогазової та будівельної компанії Mitchell Energy & Development Джордж Мітчелл, пішов з життя в липні і заповів після смерті направити на благодійність близько 750 млн доларів.

При складанні списку Chronicle враховувала не тільки самі пожертвування, але і обіцянки майбутніх відрахувань на благодійність. Тому серед 50 найбільш щедрих бізнесменів Америки відсутнє, наприклад, подружжя Білл та Мелінда Гейтси, що пожертвували близько 181 млн доларів, які були враховані раніше у рамках обіцянки надати власному благодійному фонду 3,3 млрд доларів.

Третє місце у списку займає голова Nike Філіп Найт і його дружина Пенелопа, які надали 500 млн доларів фонду на вивчення способів боротьби з раком.

На четвертому місці опинився колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, який пожертвував у 2013 році 452 млн доларів. !zn

Читайте також:

Facebook виповнилося 10 років: Цукерберг розповів про плани соцмережі на наступне десятиліття

Гейтс пожертвує на боротьбу зі СНІД 750 млн доларів