UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦРУ має намір розсекретити 2500 документів часів президентів Кеннеді і Джонсона

Широкої громадськості може стати доступна нова інформація щодо подій холодної війни.

У середу, 26 серпня в ЦРУ заявили про намір опублікувати 2500 раніше надсекретних брифінгів часів президентів Джона Кеннеді і Ліндона Джонсона, передає Newsweek.

Повідомляється, що дані документи ніколи раніше не публікувалися або доходили до широкої громадськості в сильно відредагованій формі. Також розвідники часів правління Кеннеді і Джонсона обговорюють можливість опублікувати свої мемуари та інші книги.

Щоденні звіти ЦРУ, які кожен день надавали Кеннеді і Джонсону, включали в себе інформацію про В'єтнам, Кубу, СРСР, Китай і конфлікти в Африці і на Близькому Сході.

13 червня була розсекречена доповідь ЦРУ щодо причин провалів американської розвідки щодо запобігання терактів 11 вересня 2001 року. Даний 500-сторінковий документ детально розкриває список "систематичних проблем" в ЦРУ, які привели до нездатності протистояти задумам Усами бен Ладена.

Наголошується, що ЦРУ не виробило комплексну стратегію для боротьби з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда". Крім цього, у звіті йдеться, що немає ніяких доказів підтримки "Аль-Каїди" з боку уряду Саудівської Аравії.