UA / RU
Підтримати ZN.ua

COVID-19 у Франції: Париж став зоною максимальної небезпеки

У зв'язку з цим в регіоні з 6 жовтня протягом 15 днів діятимуть нові санітарні заходи.

Через зростання темпів поширення коронавірусу у Франції Париж та його передмістя оголосили зоною максимальної небезпеки. Про це повідомляє газета Le Parisien. яку цитує НВ

Зазначається, що у зв'язку з цим в регіоні з 6 жовтня протягом 15 днів діятимуть нові санітарні заходи. Мер столиці Анн Ідальго повинен оголосити про це на пресконференції, яка має відбутися сьогодні. 

В рамках таких заходів аудиторії в університетах під час занять повинні бути заповнені лише на 50%. Працівники компаній, які можуть працювати дистанційно, повинні залишитися вдома. Нові обмеження можуть також означати закриття кафе, проте ресторани продовжать свою роботу. 

За минулу добу у Франції було виявлено 12 565 нових випадків зараження коронавірусом.

Читайте також: Британія та Франція долучилися до списку країн, де росте захворюваність коронавірусом

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.