UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ципрас повторив слова Путіна про необхідність припинення "кризи в Україні"

Грецький прем'єр вперше заговорив про важливість Мінських домовленостей.

Грецький прем'єр-міністр Алексіс Ципрас після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним заявив про важливість виконання Мінських домовленостей.

"Криза в Україні відкрила нову рану в серці Європи - рану нестабільності, і це, звичайно, дуже погана ознака, поганий знак для міжнародних відносин. Тому що замість процвітання економічного співробітництва в регіоні почалися процеси, які ведуть до війни, мілітаризації і введення санкцій", - сказав Ціпрас.

Він додав: "Це порочне коло має бути розірване якомога можна швидше. Дипломатичні ініціативи в цьому напрямку, в напрямку застосування Мінських угод, заслуговують всілякої уваги та підтримки".

У той же час Путін заявив сьогодні, що для подолання кризи в Україні треба повністю виконувати мінські угоди.

Путін: для вирішення кризи на Україні треба повністю виконувати мінські угоди

- Агентство Рейтер (@reuters_russia) 19 червня 2015

Напередодні повідомлялося, що Ципрас їде до Путіна за строковим кредитом через побоювання виходу Греції з єврозони і Євросоюзу. Сьогодні, 19 червня, стало відомо, що Греція і РФ домовилися щодо "Турецькому потоку".

У п'ятницю, 19 червня, стало відомо, що Сенат США дозволив поставки летальної зброї Україні. У Держдумі РФ вже встигли назвати це рішення "підривом" Мінських домовленостей. У теж час, проросійські бойовики продовжують щодня порушувати режим перемир'я на Донбасі. Крім того, почастішали спроби терористів атакувати українські позиції біля Мар'їнки.