UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Чорну скриньку" А320 вже знайшли – Le Figaro

Французькі чиновники повідомили про це, повернувшись з місця катастрофи.

Рятувальники вже знайшли бортовий самописець німецького авіалайнера А320, який розбився у французьких Альпах, здійснюючи переліт з Барселони в Дюссельдорф.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro з посиланням на слова французького депутата Крістофа Кастане, який разом з міністром внутрішніх справ Бернаром Казновом наразі координують рятувальну операцію.

Казнов також розповів, що МВС Франції задіяло серйозні ресурси в рятувальній операції. В ній беруть участь 300 пожежників, стільки ж солдатів Національної жандармерії, 10 гелікоптерів і військові літаки, які координують дії рятувальних загонів на складній альпійській місцевості.

"Першу чорну скриньку почнуть вивчати вже в найближчі години, щоб дати змогу суду швидко провести розслідування", - заявив міністр внутрішніх справ Франції, додавши, що бортовий самописець дослідять експерти бюро цивільної авіації BEA.

Казанов також додав, що рятувальники забезпечили доступ до місця аварії. А представники державних відомств можуть привезти до місця авіакатастрофи членів сімей загиблих пасажирів.

В цей же час, у Німеччині в аеропорту Дюссельдорфа почали збиратися родичі загиблих пасажирів літака А320. Їм допомагають впоратися з горем психологи. Згідно з уточненими даними, на борту літака було 150 людей включно з членами екіпажу. Авіалайнер здійснював рейс з Барселони в Дюссельдорф. Повідомлялося, що літак розбився на півдні Франції, лайнер перед катастрофою протягом досить тривалого періоду втрачав висоту. Як уточнюють ЗМІ, літак падав протягом 10 хвилин.