UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Чорні ящики" підтвердили факт вибуху на борту A321 - ЗМІ

В даному випадку мова не йде про вибух двигуна літака, повідомив один з учасників розслідування катастрофи.

Бортовий самописець російського літака А321, який розбився в Єгипті, записав звук вибуху на борту.

Про це повідомляє французький телеканал France 2 з посиланням на одного з учасників розслідування катастрофи.

При цьому уточнюється, що в даному випадку мова не йде про вибух двигуна літака.

У свою чергу французький тижневик Le Point інформує з посиланням на результати розшифровки бортових самописців, що після вибуху на борту літака вимкнулося електроживлення. Завдяки вивченню записів з параметричного самописця з'явиться можливість визначити місце, де могла бути закладена вибухівка.

Нагадаємо, в ніч на четвер ЗМІ розповсюдили інформацію, що розвідка США дізналася про бомбу на борту А321 завдяки перехопленню даних. Імовірно бомбу заклали прихильники "Ісламської держави" або пов'язані з ним угруповання. Тим не менше, посол Російської Федерації в Єгипті заперечує теракт на борту А321.

Зазначимо, розшифровка бортових самописців А321 не допомогла встановити причину аварії. Протягом двадцяти хвилин польоту всі системи літака працювали в штатному режимі. Потім відбулася подія, що спричинила одномоментне відключення фіксації всіх параметрів роботи систем А321.

Пасажирський лайнер російської компанії "Когалимавіа", який прямував з Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, зазнав аварії через 23 хвилини після вильоту на півночі єгипетського півострова Синай. Всі 224 людини, що знаходилися на борту, загинули. Серед них було 25 дітей.