UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чому після виявлення COVID-19 шанси Трампа на перемогу різко знизилися — The Economist

У Дональда Трампа лишається дуже мало часу для того, щоб змінити хід виборів на власну користь.

Виявлення коронавірусу в Трампа додало ще більшої невизначеності щодо виборів президента США. Президент США Дональд Трамп сподівається на перемогу на виборах президента США. Перед виборами 2016 року Трамп провів понад 60 мітингів у 19 штатах, однак пандемія коронавірусу не дозволяє повторити такий «шалений темп» передвиборчої кампанії зараз, пише журнал The Economist.

Що стосується питання про стан Трампа, то повідомлялося, що стан здоров’я президента поліпшується, якщо вірити словам лікаря Трампа Шона Конлі.   

Трамп лікується ремдезивіром, противірусним препаратом, який покращує результати для деяких госпіталізованих пацієнтів із COVID-19, дексаметазоном, який зазвичай призначають у важких випадках коронавірусу, також Трамп отримав «експериментальний коктейль» з антитілами, який ще офіційно не дозволений Управлінням з продовольства та медикаментів США.

Трамп є одним із кількох впливових осіб Білого дому, хто нещодавно отримав позитивні результати тесту на COVID-19.

Дональд Трамп став безпосередньою жертвою пандемії коронавірусу, наслідки якої завжди применшував. Виявлення коронавірусу в Трампа негативно вплине на його передвиборчу кампанію.

Опитування, проведене після перших президентських дебатів, показало, що демократ Джо Байден випереджає Трампа.  

Опитування, проведене після того, як було діагностовано коронавірус у президента, свідчить про те, що 72% виборців, у тому числі 43% республіканців, вважають, що Трамп не сприймав серйозно хворобу і не зміг вжити запобіжних заходів, щоб вберегти себе особисто.

Якщо раніше багато виборців акцентували увагу на віці Джо Байдена, а це могло змінити динаміку голосування і збільшувало шанси Трампа на перемогу, то зараз увага змістилася саме на виявлення COVID-19 у Трампа, що, своєю чергою, грає не на користь республіканця.

Враховуючи ще й те, що до виборів президента США лишилося близько місяць, у Дональда Трампа лишається дуже мало часу для того, щоб змінити хід виборів на власну користь, резюмує журнал.

Читайте також: Трамп приховав дані першого тесту на коронавірус - The Wall Street Journal

До виборів президента США залишилося трохи понад місяць, а Трамп, який намагається затриматися в Білому домі ще на одну каденцію, продовжує в опитуваннях відставати від свого конкурента, кандидата від Демпартії Джо Байдена. Аналітики журналу The Economist вважають, що шанси Байдена на перемогу набагато вищі, ніж у чинного глави держави, якого висунули республіканці.

Соціологія в деяких ключових американських штатах, де може зважитися підсумок виборів президента США, показує, що кандидат від демократів Джо Байден випереджає свого конкурента Дональда Трампа в Огайо, Пенсільванії, Аризоні і Нью-Гемпширі.