UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Грузії хоче заборонити прозахідні партії, це означатиме повернення диктатури під впливом Путіна — опозиціонерка країни

Бокучава вважає, що це означатиме кінець демократії в країні.

Опозиційний лідер Тіна Бокучава, член партії "Єдиний національний рух" висловила занепокоєння щодо планів уряду Грузії після парламентських виборів 26 жовтня. Вона стверджує, що уряд на чолі з прем'єр-міністром Іраклієм Кобахідзе має намір репресувати своїх політичних опонентів, особливо прозахідні партії, які уряд звинувачує у співпраці з так званими "глобальними партіями війни".

Бокучава вважає, що такі дії уряду можуть повернути Грузію до епохи Радянського Союзу та сприятимуть посиленню впливу Росії в країні. Вона порівнює тактику уряду Грузії з тією, яку використовує Росія для придушення опозиції, повідомляє The Times.

Критики кажуть, що цей крок перетворить Грузію на однопартійну, авторитарну державу. Партія "Єдиний національний рух" правила майже дев'ять років, перш ніж втратила владу у 2012 році.

Читайте також: Президент Грузії заявила, що восени громадяни зроблять вибір між Європою та Росією

"Це означатиме кінець грузинської демократії. Ліквідація опозиції — це дуже по-радянськи й по-сталінськи. Це дуже небезпечний шлях для Грузії", — сказав Бокучава в інтерв'ю The Times під час візиту до Лондона.

Бокучава вважає, що Путін все одно досягає своєї стратегічної мети щодо Грузії.

"Путін хоче перетворити Грузію на неспроможну державу, яку він контролює через уряд, що є або його маріонеткою, або саботує європейські прагнення Грузії", — додала вона.

Читайте також: У разі ухвалення в Грузії закону «про іноагентів» не можна виключати припинення візової лібералізації з боку ЄС – журналіст

Нагадаємо, що у квітні в столиці Грузії Тбілісі спалахнули масові протести, коли уряд оголосив про прийняття закону про "іноземних агентів", який, як видається, був натхненний аналогічним законодавством, яке Кремль використовував для придушення інакомислення в Росії. Після того, як закон набув чинності, Європейський Союз заявив, що призупиняє розгляд заявки Грузії на членство в ЄС.