UA / RU
Підтримати ZN.ua

Число жертв тайфуну на Філіппінах досягло 325 осіб

На Філіппінах стрімко зростає кількість жертв тайфуну "Бофа". Ураганний вітер обрушився напередодні на південні регіони країни і забрав життя вже 325 осіб. Багато з людей потонули або їх придавило деревами. Близько 411 осіб постраждали. Ще сотні людей вважаються зниклими безвісти.

Число жертв найсильнішого за останні 20 років на півдні Філіппін тайфуну Пабло вранці у четвер досягло 325, зникли безвісти 379, поранено - 411 осіб. Про це свідчать офіційні дані, опубліковані на сайті національної цивільної оборони.

За попередніми даними, перший тайфун, що обрушився на Філіппіни у грудні і 16-й за цей рік за дві доби руху по території "країни семи тисяч островів" пошкодив понад 4,7 тисячі будинків, з них були повністю зруйновані понад дві тисячі.

У сховищах та евакоцентрах залишаються майже 185 тисяч осіб. У трьох найбільш постраждалих провінціях - Східний Давао, Південний Давао і Компостела-Веллі - оголошено стан лиха.


"Нам ніде укрити евакуйованих: всі евакоцентри позбулися дахів", - говорить губернатор Східного Давао Корасон Маланьяон. Міжнародний Червоний Хрест звернувся із закликом терміново надати жителям постраждалих районів допомогу на суму не менше 4,8 мільйона доларів.


За словами міністра соціального забезпечення і розвитку Філіппін Корасон Соліман, найбільш гострою проблемою в даний час є нестача ліків, сухого одягу та наметів.


За даними філіппінської адміністрації атмосферних, геофізичних та астрономічних послуг (PAGASA), тайфун, який увійшов на територію Філіппін дві доби тому, до ранку вівторка знову ослабнув і зараз класифікується як тропічна буря.

Швидкість вітрів у даний час складає 115 кілометрів на годину з поривами до 145 кілометрів.


"Око" тайфуну, діаметр якого також зменшився до 350 кілометрів, знаходиться зараз за 350 кілометрів на захід від міста Корон у провінції Палаван. Очікується, що тайфун, що рухається на північний захід зі швидкістю 13 кілометрів на годину, повністю покине філіппінську зону відповідальності вранці у п'ятницю. !zn

фото sfgate.com

Читайте також:

Тайфун Пабло на Філіппінах забрав життя понад 230 людей

Ураган в Одесі: дерева перекрили вулиці, море затопило набережну (ФОТО)

Ураган "Сенді" обійшовся Нью-Йорку у млрд

Тайфун "Саола" на Філіппінах забрав життя семи осіб