UA / RU
Підтримати ZN.ua

Число жертв заворушень у ПАР зросла до 72

Раніше південноафриканські ЗМІ давали інформацію про загибель 32 людей.

Число жертв заворушень у ПАР зросла до 72, повідомляє Associated Press.

Багато хто загинув в тисняві під час грабежів магазинів. Тоді поліція і військові почали застосовувати світлошумові гранати і стріляти гумовими кулями. Також вказується, що причиною смерті деяких людей стали вибухи при спробі зламати банкомати.

Від дій протестуючих постраждала радіостанція Alex FM. Вони проникли в будівлю під час прямого ефіру і викрали обладнання вартістю $350 тис.

Всього під час заворушень було затримано понад 1 200 осіб.

Протестуючі незадоволені тюремним ув'язненням колишнього президента країни Джейкоба Зуми. Для відбування терміну він був поміщений у в'язницю в провінції Квазулу-Наталь.

Зума в історії країни зайняв перше місце як колишній глава держави, засуджений до тюремного ув'язнення.

Раніше конституційний суд ПАР засудив Зуму до 15 місяців в'язниці за невиконання даної йому раніше в цьому році вказівки виступити зі свідченнями в рамках розслідування про корупцію під час його перебування при владі в 200-2018 рр.

Намагаючись уникнути покарання, на минулому тижні Зума ініціював два судових розгляди: перше - на 9 липня, друге - 12 липня.

Крім неповаги до суду в справі про розслідування корупції, Зума сам підозрюється в декількох корупційних схемах, до яких причетні колишні члени кабінету міністрів і урядовці.

Читайте також: Експрезидент ПАР здався поліції: він має провести 15 місяців у в'язниці за неповагу до суду

Також влада ПАР повертає обмеження в рамках боротьби зі зростанням випадків захворювання COVID-19. Обмеження включають заборону на продаж алкоголю, двотижневу заборону на громадські збори, крім похорону, і продовження нічної комендантської години.