UA / RU
Підтримати ZN.ua

Число жертв тайфуну на Філіппінах перевищила 5,5 тис осіб

На Філіппінах зростає кількість людей, що отримали поранення і травми у результаті наслідків тайфуну.

Кількість жертв руйнівного тайфуну "Хайян", що накрив Філіппіни цього місяця, перевищила 5,5 тис осіб. Про це повідомили в Національному координаційному комітеті з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

"За останні дні у постраждалих районах провінцій Самар і Лейте було виявлено тіла ще 253 загиблих, таким чином загальне число жертв стихії перевищило 5,5 тис осіб", - зазначив офіційний представник комітету Ренальдо Балідо.

Також зросла кількість людей, що отримали поранення і травми в результаті наслідків тайфуну - з 23 до 26 тис осіб. Окрім того, понад 1,7 тис осіб досі вважаються зниклими безвісти, повідомив Балідо.

Нагадаємо, тайфун "Хайян", що накрив Філіппіни 8 листопада, викликав численні повені та зсуви і практично знищив прибережне місто Таклобан з населенням 220 тисяч осіб. Супертайфун супроводжували хвилі заввишки до шести метрів, які вирували на берегах островів Самар і Лейте. 10-го листопада влада країни повідомила, що в результаті удару стихії постраждали близько 9,53 млн осіб, і загинуло понад 10 тисяч людей.

11-го листопада президент Філіппін оголосив про введення положення "національного лиха", що передбачає держрегулювання цін на предмети першої необхідності і дозволяє вжити заходів з боротьби зі спекуляцією ними і звільнити надзвичайні фонди для надання допомоги.

Уряд України надасть гуманітарну допомогу Філіппінам, постраждалим в результаті тайфуну, - на закупівлю необхідних товарів буде виділено близько 3,5 млн грн. !zn

Читайте також:

Тайфун "Хайян" став найбільш руйнівним за останні 100 років

Україна надасть гуманітарну допомогу постраждалим від тайфуну Філіппінам

Слідом за супертайфуном "Хайян" на Філіппіни прийшов шторм "Зорайда"