UA / RU
Підтримати ZN.ua

Число загиблих на Філіппінах після тайфуну "Рай" зросло до 208 людей

Близько 20 штормів та тайфунів обрушується на Філіппіни щороку. Архіпелаг розташований в Тихоокеанському вулканічному вогненному кільці, в якому знаходиться більшість вулканів на Землі і де відбувається безліч стихійних лих.

Внаслідок тайфуну "Рай" на Філіппінах зросла кількість жертв до 208 людей, передає "Інтерфакс", посилаючись на місцеві ЗМІ.

Не менше 208 дорослих та дітей загинули. Епіцентр трагедії - острови Себу та Бохол.

Нацагентство з надзвичайних ситуацій поки що не може точно оцінити збитки від тайфуну. На місці катастрофи фіксують перебої з подачею електроенергії, пошкоджено інфраструктуру.

Уряд заявив 19 грудня, що виділить 2 млрд. песо (близько $40 млн.) на доставку води, продовольства, наметів та інших предметів першої необхідності людям у постраждалих районах.

"Рай" пройшов центральними Філіппінами, після чого трохи ослаб, у п'ятницю пориви вітру в радіусі дії тайфуну досягали максимальної швидкості в 205 км/год.

Представник президента Філіппін Карло Ногралес повідомив, що понад 332 тис. громадян було евакуйовано до наближення тайфуну, 15 тис. з них потрапили в евакуаційні центри.

Читайте також: Тайфун практично зрівняв із землею Філіппіни

Нагадаємо, що рік тому на Філіппіни обрушився потужний тайфун "Гоні", швидкість вітру досягала 225 кілометрів на годину, були людські жертви.