UA / RU
Підтримати ZN.ua

Число загиблих у результаті обвалення торгового центру у Бангладеш перевищило 700

Кількість жертв може ще зрости, оскільки рятувальники третій тиждень продовжують витягувати тіла з-під уламків.

Кількість загиблих у результаті обвалення будівлі у Бангладеш досягла 705 осіб, заявили у вівторок представники місцевої влади. Раніше повідомлялося про 675 загиблих.

При цьому число жертв може ще зрости, оскільки рятувальники продовжують витягувати тіла з-під уламків.

Обвалення незаконно побудованої багатоповерхової будівлі відбулося 24 квітня у передмісті Дакки. У ньому знаходилися швейна фабрика і торгові центри.

За офіційними даними, у будівлі працювало 3122 людини, проте ніхто точно не знає, скільки саме людей було там у момент катастрофи.

Як відомо, Бангладеш вважається текстильною столицею світу, тут виробляються вироби для провідних західних брендів, при цьому собівартість товарів дуже низька через дешеву робочу силу. При цьому керівництво швейних підприємств постійно критикують за низькі зарплати та погані умови праці робітників.

Власника будівлі Мухаммеда Сохеля Рана підозрюють у недбалості, незаконному будівництві, а також у схилянні робітників зводити комплекс, що несе небезпеку для людей. Йому загрожує сім років максимального терміну тюремного ув'язнення за ці злочини.

Окрім того, місцеві слідчі вивчають питання про пред'явлення Мухаммеду Рані звинувачення у вбивстві людей. У тому разі, якщо власнику будівлі висунуть звинувачення у вбивстві і згодом винесуть обвинувальний вирок, він може бути засуджений до смертної кари. !zn

Читайте також:

В Індії обвалився семиповерховий будинок, десятки жертв

На заводі, котрий вибухнув у Техасі, таємно перевищили норми зберігання небезпечних хімікатів у 1500 разів

У центрі Сум обвалився торговий центр