UA / RU
Підтримати ZN.ua

Число сирійських дітей-біженців досягло мільйона

За даними ЮНІСЕФ, близько 7000 дітей загинули в Сирії за час конфлікту. Близько 740 тисяч дітей-біженців - молодше 11 років, у вигнанні вони під загрозою потрапити в тенета торгівлі людьми та сексуальної експлуатації.

Число дітей-біженців в результаті конфлікту, що триває майже два з половиною роки, в Сирії досягло одного мільйона, заявив голова Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Ентоні Лейк.

"Цей мільйонний дитина-біженець не просто нова статистика. Це реальний дитина, відірваний з дому, можливо, навіть від сім'ї, лицем до лиця з кошмаром, який ми тільки починаємо усвідомлювати", - сказав Лейк.

За його словами, настав час припинити в Сирії страждання дітей, які становлять половину загальної кількості сирійських біженців. Велика їх частина прибула в Ліван, Туреччину, Йорданію, Єгипет, Ірак, країни Європи та Північної Америки.

За даними ЮНІСЕФ, близько 7 тисяч дітей загинули в Сирії за час конфлікту. Близько 740 тисяч дітей-біженців - молодше 11 років, у вигнанні вони схильні загрозу потрапити в тенета торгівлі людьми та сексуальної експлуатації.

Конфлікт між владою і збройною опозицією в Сирії не припиняється з березня 2011 року. З тих пір, за даними ООН, загинули понад 100 тисяч осіб. !zn

Читайте також:

ООН вирішує долю півтора мільйона сирійських біженців. Частину з них прихистить Європа

ООН попросила на гуманітарну допомогу сирійцям рекордну суму

Чверть жителів Сирії стали біженцями

Ізраїльська розвідка констатувала розпад Сирії